Лестър срази у дома Саутхемптън с 2:0 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и задмина шампиона Ливърпул на втората позиция преди голямото дерби между мърсисайдци и лидера Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“.

„Светците“ можеха да поведат в 24-ата минута, когато Адамс се справи със защитник на Лестър в наказателното поле и отправи удар към десния ъгъл на вратата, но Каспер Шмайхел показа класа и изби топката в корнер.

Юри Тилеманс изведе Джеймс Мадисън (37), който от малък ъгъл преодоля вратаря Макарти и даде аванс на „лисиците“. Малко преди края на първата част Шмайхел отново се намеси ришаващо след шут на Раян Бертранд.

Малко след почивката Стюарт Армстронг пробва рефлекса на Шмайхел с удар от дистанция, а гостите продължиха да играят добре и в 73-ата минута само гредата спаси домакините след удар от далечно разстояние на Армстронг.

Секунди по-късно защитник на Саутхемптън изчисти топката малко преди голлинията след воле на Харви Барнс (90+5), който все пак се разписа в добавеното време с прехвърлящ удар.

След успеха си "лисиците" са на втората позиция с 35 точки. Саутхемптън е осми с 29 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА