Лестър, който се бори да се завърне във Висшата лига, получи трансферно ембарго, обявиха от клуба на официалния си сайт. 

Ръководството на "лисиците" коментира наложената забрана и информира, че вече са предприети правни действия.

Лестър уведомява, че е бил поставен под ембарго за регистрация на нови футболисти съгласно правилата за регистрация и контрол. Както вече стана ясно, английският клуб, който спечели шампионската титла през сезон 2015/2016, беше предаден на независима регулаторна комисия заради предполагаеми нарушения на финансовия феърплей при предишния престой на "лисиците" във Висшата лига.

Това означава, че има възможност да му бъдат отнети точки до края на сезона, което от своя страна може да предреши и бъдещето му за следващия. Към момента Лестър и Лийдс с Илия Груев са на върха с по 82 т. "Лисиците" обаче са с мач по-малко от йоркширци.

"Днес бяхме принудени да заведем две спешни съдебни дела срещу Висшата лига и Английската футболна лига (EFL). Лестър иска всяко от тези производства да бъде решено от подходящ и напълно независим правен орган. Клубът се ангажира да гарантира, че всички обвинения срещу него се определят правилно и пропорционално, в съответствие с приложимите правила, от правилните органи и в правилното време", написаха "лисиците" в сайта си. 

"Клубът отбелязва още, че в 16:00 часа в петък EFL публикува публично уведомление, че Лестър е поставен под ембарго за регистрация съгласно правилата за регистрация и контрол. EFL е наясно, че Лестър е оспорил правото да наложи това ограничение, което е едновременно рестриктивно и преждевременно, тъй като до края на отчетния период на клуба за 2023/2024 г. остава повече от една четвърт”, пише още в официалното си изявление ръководството на Лестър.