Ливърпул обърна у дома Нюкасъли с 3:1 в мача им от междинния 17-и кръг в английската Висша лига и следва шампиона Манчестър Сити, който има само точка преднина.

Фабиньо, Къртис Джоунс и Върджил ван Дайк са дали положителни тестове за коронавирус и пропуснаха мача на „Анфийлд“, който не започна никак добре за мърсисайци. Джонджо Шелви (7) рано изведе „свраките“ напред в резултата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Червените“ натиснаха след гола и направиха обрат с два гола за четири минути. Диого Жота (21) изравни, а Мохамед Салах (25) бе точен за 2:1. И след това играчите на Юрген Клоп продължиха да доминират в търсена на нови попадения. Те обаче стигнаха до само още едно и то в края на двубоя, когато Трент Александър-Арнолд (87) получи топката от Роберто Фирмино и с мощен удар сложи край на надеждите на гостите за поне точка.

След успеха си Ливърпул остава втори с 40 точки и диша във врата на шампиона Манчестър Сити, който има една точка аванс на върха. Нюкасъл продължава да е предпоследен с 10 точки, колкото има и опашкарят Норич.