Ливърпул и европейският клубен шампион Челси завършиха 1:1 в дербито от третия кръг на английската Висша лига. Отборът на Томас Тухел игра цяло второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Рийс Джеймс в продължението на първата част.

Двубоят на „Анфийлд“ започна с атаки и към двете врати. Кай Хавертц (22) изведе гостите от Лондон напред в резултата след асистенция на Рийс Джеймс, който бе изгонен в добавеното време на първата част с директен червен картон. След корнер в наказателното поле на Челси настъпи суматоха, при която на няколко пъти топката бе избита пред голлинията. При последното изчистване обаче Рийс Джеймс бе изгонен, след като блокира удар на Диого Жота с ръка. Така гостите останаха с човек по-малко, а мърсисайдци получиха право да изпълнят дузпата. Зад топката застана Мохамед Салах (45+5) който не пропусна и изравни за 1:1. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

С човек повече на терена Ливърпул натисна след почивката и в 60-ата минута Фабиньо отправи много хубав удар по земята от далечна дистанция, но Едуар Менди изби в корнер.Челси също опита да застраши вратата на Ливърпул и в 84-ата минута Ковачич бе изведен на чиста позиция, но Алисон спаси удара на хърватина. В заключителните минути домакините окупираха наказателното поле на "сините", но така и не успяха да вкарат победен гол.

След равенството и двата тима имат по 7 точки в актива си, задминавайки с една шампиона Манчестър Сити, но остават зад лидера Уест Хям, който има повече вкарани голове. Евертън също е със 7 точки на четвъртата позиция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В АНГЛИЯ ВИЖ ТУК !!!