Брентфорд измъкна точка от Ливърпул у дома след 3:3 в зрелищен голов спектакъл от шестия кръг на английската Висша лига.

Ийтън Пинок (27) с глава изненадващо даде аванс на домакините, въпреки че гостите пропуснаха няколко добри възможности преди това. Радостта им обаче бе твърде кратка, след като Диого Жота (31) бързо изравни след центриране на Джордан Хендерсън. В 39-ата минута вратарят на Брентфорд Давид Рая направи изключително спасяване, след като Къртис Джоунс отправи удар по земя, а след това топката рикошира и срещна десния страничен стълб.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката Мохамед Салах (55) вкара гол №100 с екипа на Ливърпул за пълния обрат, възползвайки се от пас на Фабиньо. Витали Янелт (63) вкара за 2:2 с добавка, след като топката се бе отбила в напречната греда след шут на Понтус Янсон, но отново бързо гостите върнаха гола и възстановиха аванс си след попадение на Къртис Джоунс (67) с мощен удар. До края на мача домакините не се отказаха да търсят повторно изравняване и стигнаха до него с гол на Йоан Уиса (82) след прехвърлящ удар за 3:3. Три минути преди края Айвън Тоуни вкара четвърти гол във вратата на Ливърпул, но нападателят бе в засада и попадението бе отменено.

Мърсисайдци не успяха да се възползват от загубите на Челси и Манчестър Юнайтед и дръпнаха само с точка на върха пред големите си конкуренти за титлата, сред които е и шампионът Манчестър Сити. В момента пет отбора имат по 13 точки, а "червените" са с 15 и с мач по-малко от тях.

Брентфорд – Ливърпул 3:3
1:0 Ийтън Пинок (27), 1:1 Диого Жота (31), 1:2 Мохамед Салах (55), 2:2 Витали Янелт (63), 2:3 Къртис Джоунс (67), 3:3 Йоан Уиса

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022