Ливърпул обърна Астън Вила с 2:1 като гост в мача им от 33-ия кръг на английската Висша лига и се изравни по точки с лидера Манчестър Сити. Дъглас Луис (4) откри за домакините от Бирмингам, но Жоел Матип (6) бързо изравни, а след почивката Садио Мане (65) донесе на мърсисайдци така важните три точки в битката за титлата.

Бирмингамци започнаха агресивно и още в третата минута Алисон трябваше да прави решаващо спасяване след опасен удар на Оли Уоткинс. Секунди по-късно бразилският страж отрази удар с глава на Дъглас Луис, но бразилският халф направи добавка и даде аванс на домакините. Радостта им обаче бе кратка, тъй като две минути след гола Жоел Матип изравни след центриране от пряк свободен удар. Първоначално останаха известни съмнения за нарушение в атака на Диого Жота, но попадението бързо бе признато за редовно.

Динамичната игра продължи, а в 19-ата минута гостите бяха близо до обрата след остро центриране на Костас Цимикас, но Садио Мане не намери целта след удара си с глава. Пет минути по-късно Дани Ингс също с глава прати топката над вратата на гостите.

След половин час игра мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп трябваше да направи принудителна промяна, след като Фабиньо получи контузия и на негово място се появи Джордън Хендерсън. Три минути след това Филипе Коутиньо получи на добра стрелкова позиция и отправи плътен удар, но топката премина над вратата. Две минути по-късно гостите бяха отново близо до втори гол. Трент Александър-Арнолд пусна остро подаване към непокрития в наказателното поле Наби Кейта, който не успя да намери топкат. Три минути преди края на първото полувреме Къртис Джоунс напредна и стреля в долния ляв ъгъл, принуждавайки Емилиано Мартинес да улови топката.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Мърсисайдци започнаха по-добре втората част и в 47-ата минута Трент Александър-Арнолд стреля опасно от фаул, пращайки топката на сантиметри от напречната греда. Ливърпул продължи да притиска съперника си, а бирмингамци контраатакуваха опасно.

В 65-ата минута гостите се възползваха от грешка в средата на терена. Луис Диас получи на левия фланг, след което с перфектно центриране намери Садио Мане в наказателното поле и сенегалецът се разписа с глава за пълния обрат.

В 76-ата минута Жоел Матип стреля с глава след центриране от корнер, но право в ръцете на вратаря Емилиано Мартинес. Седем минути по-късно Наби Кейта отправи мощен изстрел от дистанция покрай вратата. Домакините стигнаха до гол в 85-ата минута чрез Дани Ингс, който обаче бе в положение на засада и попадението не бе признато.

До края на мача Ливърпул се справи с набезите на домакините и събра 86 точки, колкото има и лидерът Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Астън Вила заема 11-а позиция с 43 точки.