Ливърпул разби гостуващия Арсенал с 4:0 в дербито от третия кръг на английската Висша лига. Роберто Фирмино (17), Садио Мане (40), Мохамед Салах (57) и Даниел Стъридж (77) вкараха головете за успеха на мърсисайдци.

Преди срещата германският мениджърът на домакините Юрген Клоп изненадващо реши да смени вратарите и този път пусна като титуляр своя сънародник Лорис Кариус на мястото на белгиеца Симон Миньоле, който започваше за мърсисайдци във всички мачове от началото на сезона, а за този мач дори не бе в групата. Сред титулярите на Арсенал пък се завърна чилийският национал Алексис Санчес, а новото попълнение в атака Александре Лаказет бе оставен резерва.

Въпреки по-активното начало на домакините първи до гол можеха да стигнат гостите още в 7-ата минута, когато Алексис Санчес изведе Дани Уелбек, който обаче загуби баланс и шутира над вратата. Три минути след това Мохамед Салах пропусна първото стопроцентово положение за гол на мърсисайдци. Египтянинът получи пас от Емре Джан на далечната греда, но шутира в тялото на вратаря Петър Чех.

Играчите на Юрген Клоп продължиха да доминират и Роберто Фирмино (17) вкара първия гол, засичайки с глава центриране на Гомес отдясно. Малко след това Джордан Хендерсън отправи неточен удар от близка дистанция. В 25-ата минута Петър Чех отрази удар на Салах, а минута по-късно бившият халф на Рома вкара гол, който обаче правилно бе отменен заради засада.

Садио Мане (40) получи извеждащ пас от Формино, финтира защитник и завърши по прекрасен начин контраатака на домакините, удвоявайки аванса им още преди почивката. Това бе трети гол за нападателя от началото на сезона.

През втората част Ливърпул продължи да има пълен контрол върху случващото се на терена. Матип, Ловрен и Салах последователно пропуснаха да се разпишат. В крайна сметка все пак Мохамед Салах (57) вкара гол, след като излезе сам срещу Чех и го преодоля за 3:0. И този гол не успокои домакините, които продължиха да атакуват в търсене на още по-изразителен успех. Той дойде след гол на Даниел Стъридж (77), който вкара след асистенция на Салах и оформи крайния резултат.

След победата си Ливърпул събра 7 точки и излезе на втора позиция, изоставайки на 2 точки от лидера Манчестър Юнайтед. Арсенал е на незавидната 16-а позиция само с 3 точки.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!