Най-младият състав в историята на Ливърпул във всички турнири победи третодивизионния Шросбъри с 1:0 на „Анфийлд“ в преиграване и се класира за 1/8-финалите на турнира ФА Къп – Купата на Англия. Срещата започна с 15 минути закъснение от съображения за сигурност заради инцидент на магистралата по пътя за Ливърпул.

Първият мач бе завършил 2:2, като тогава мърсисайдци изтърваха два гола аванс. В преиграването Ро-Шон Уилямс от гостите си вкара автогол в 75-ата минута и прати "червените" в следващата фаза, където те ще имат за съперник Челси.

Средната възраст на тима на домакините бе 19 години и 102 дни. Този състав е с 80 дни по-млад от онзи, който през декември стартира при разгромната загуба с 0:5 от Астън Вила на 1/4-финалите в Купата на Лигата.

Още след първия мач с Щросбъри мениджърът Юрген Клоп разкри, че никой от футболистите от първия отбор няма да бъде в състава за преиграването. Германецът прати на треньорската скамейка за срещата мениджъра на отбора до 23 години Нийл Кричли, а 19-годишният Къртис Джоунс изведе Ливърпул с капитанската лента. Така той стана най-младият капитан в клубната история. Адам Люис, Джейк Кейн и Лиъм Милър дебютираха в мъжкия футбол, а Лейтън Кларксън започна за първи път като титуляр.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Юношеският състав на домакините доминираше и владееше повече топката на терена, а през първата част нито един от двата тима  не успя да стигне до попадение.

В 58-ата минута гостите изненадващо вкараха гол. Ебанкс центрира топката отляво и тя бе засечена първо от капитана Едуардс, след което бе добавена от Уоли. След преглеждане с ВАР стана ясно, че е имало засада при атаката и попадението не бе признато.

Радостта за мърсисайдци дойде в 75-ата минута, когато Неко Уилиямс центрира към Харви Елиът, но бранителят на гостите Ро-Шоум Уилиямс засече топката в собствената си врата. Шросбъри така и не успя да отвърне на удара и в крайна сметка отпадна от надпреварата.

Резултати от други преигравания в 1/16-финалите:
Кардиф - РЕДИНГ 1:4 след дузпи (2:2 в редовното време, 3:3 след продължения)
ДАРБИ КАУНТИ - Нортхемптън 4:2
БИРМИНГАМ - Ковънтри 4:1 след дузпи (1:1 в редовното време, 2:2 след продължения)
Оксфорд - НЮКАСЪЛ 2:3

Заб. Отборите с големи букви продължават на 1/8-финалите