ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул спечели с 2:0 при визитата си на Бърнли в мач от 19-ия кръг на "Боксинг Дей", изкачвайки се на върха във временното класиране на английската Висша лига и ще бъде там поне до четвъртък, когато досегашният лидер Арсенал приема Уест Хям. Дарвин Нунес (6) сложи край на головата си суша, а завърналият се на терена след контузия Диого Жота (90) оформи крайния резултат с гол №50 за мърсисайдци. Други две попадения на гостите не бяха зачетени заради нарушение в атака и засада.

Играчите на Юрген Клоп поведоха още в шестата минута на мача. Коди Гакпо проби по лявото крило и подаде пас по трева за Дарвин Нунес, който стреля от границата на наказателното поле и вкара топката в долния ляв ъгъл за 0:1. Още в следващата атака Джеймс Трафорд едва изби удар на Мохамед Салах, а в десетата минута шут на Гакпо от воле на чиста позиция прелетя далеч над целта.

В 28-та минута Гакпо също вкара, но попадението не бе зачетено заради нарушение в атака на Нунес.Малко по-късно късметът се усмихна на домакините, след като Салах навлезе в наказателното поле и отправи мощен удар в напречната греда.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Десетина минути след почивката още един гол на Ливърпул не беше зачетен. Харви Елиът намери Гравенберх. Той му върна и младокът моментално вкара в долния ляв ъгъл. Оказа се обаче, че Салах е в положение на засада, а египтянинът пречи на видимостта на Трафърд.

Бърнли притисна Ливърпул и в 68-ата минута гостите извадиха късмет. Уилсон Одобрет преодоля Трент Александър-Арнолд и центрира на втора греда. Там абсолютно сам беше забравен Йохан Гудмундсон, който обаче от чиста позиция пропусна. В 79-ата минута Одоберт преодоля трима футболисти на Ливърпул и отправи заплашителен удар в аут. В заключителните минути Бърнли за малко не наказа огромна грешка на съперника. Уатаро Ендо подари топката на Джейкъб Брун Ларсен. Той проби през центъра и стреля към вратата на Алисон. Гостите си отдъхнаха, защото топката профуча покрай целта.

Гостите стигнаха до втория си гол в последната минута на редовното време, когато Уатару Ендо отне топка в центъра и подаде за Диого Жота, който направи двойно подаване с Луис Диас и преодоля стража на Бърнли с удар от малък ъгъл.

С успеха си мърсисайдци излязоха временно начело в подреждането с актив от 42 точки. Втори е Арсенал с 40 преди домакинството му срещу Уест Хям в четвъртък. Воденият от Венсан Компани Бърнли пък е предпоследен с едва 11 точки.

БЪРНЛИ - ЛИВЪРПУЛ 0:2
0:1 Дарвин Нунес (6), Диого Жота (90)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!