Лутън прекъсна серия от три поредни загуби, след като излъга у дома Нюкасъл с 1:0 в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и остави "свраките" с едва една победа в последните си шеста мача във всички турнири.

"Шапкарите" изиграха много вдъхновен двубой след инцидента с капитана на отбора Том Локиър преди седмица, а Нюкасъл записа пореден неубедителен мач като гост. Андрос Таунзенд реализира единственото попадение в 25-ата минута, а след това домакините удариха и две греди чрез Баркли и Браун.

Александър Исак прати топката във вратата на домакините в 61-вата минута, след като получи от Алмирон в наказателното поле и стреля незабавно, но попадението бе отменено заради много тънка засада.

Нюкасъл натисна до края, но така и не успя да стигне до изравнително попадение и така Лутън записа първа чиста мрежа от началото на сезона, а с трите точки събра 12 и остана на 18-ата позиция. "Свраките" са седми с 29 точки.

В същото време Бърнли спечели с 2:0 при визитата си на Фулъм и се отлепи от дъното. Мачът ще се запомни с това, че Ребека Уелш стана първата жена, ръководила мач от английската Висша лига. 40-годишната Уелш редовно съдийства на мачове от женската лига, а преди е получавала наряди за срещи от по-ниските дивизии и турнира ФА Къп, както и за Световното първенство при дамите по-рано тази година. На 4 ноември бе четвърти съдия на мача от Висшата лига между Фулъм и Манчестър Юнайтед.

Уилсън Одобер (47) и Сандер Берге (66) вкара головете за гостите в този мач, а след него те вече са предпоследни с 11 точки и две повече от Шафилд Юнайтед. Фулъм е 12-и с 21 точки.

Нотингам пък отстъпи на Борнемут с 2:3 в зрелище. След нулево равенство през първата част, Антони Еланга (47) даде аванс на домакините малко след почивката, но Доминик Соланке (51, 58) направи обрата пълен. Кристофър Ууд (74) изравни, а Доминик Соланке (90+4) оформи хеттрика си и донесе трите точки за "черешките", които се изкачиха до 11-а позиция с 22 точки. Нотингам е 17-и с 14 точки. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!