Манчестър Сити обяви официално, че аржентинският нападател Серхио Агуеро ще напусне клуба в края на сезона, когато изтича договора му.

Агуеро пристигна в Манчестър Сити през 2011 година и до този момент записа 384 мача, в които е реализирал 257 гола, превръщайки се в реализатор №1 в историята на клуба. Той ще бъде увековечен със специална статуя пред стадион "Етихад".

Winbet - победата е емоция! (18+)

"С голямо удоволствие съобщавам, че ще възложим на артист да създаде статуя на Серхио, която да живее на „Етихад”, редом до тези на Венсан Компани и Давид Силва, които се правят в момента. С нетърпение очакваме възможността да се сбогуваме по подобаващ начин със Серхио в края на сезона", заяви президентът на клуба Халдун Ал Мубарак.

"Той е считан за един от най-великите играчи от ерата на Висшата лига и е най-добрият голмайстор на състезанието по отношение на отбелязаните голове за изиграни минути. Всъщност той е най-резултатният чуждестранен играч в историята на Висшата лига и през януари 2020 година изпревари Алън Шиърър, за да постави рекорда за най-много хеттрици във Висшата лига, след като регистрира 12 -и такъв при гостуване на Астън Вила", написаха "гражданите" за Агуеро на сайта си.