Звездата на Барселона Лионел Меси е провел важен разговор с новия президент на клуба Жуан Лапорта и му е представил списък с футболисти, които трябва да бъдат привлечени това лято, твърди вестник "Гол".

За аржентинеца отдавна се говори, че коли и беси в клуба, а сред условията му да остане е изграждането на "печеливш проект".

Меси е поискал подсилване във всяка линия, като според него в защита приоритетите трябва да бъдат Давид Алаба от Байерн и Матайс де Лихт от Ювентус.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В средата на терена Меси е пожелал да играе с италианеца Марко Верати (ПСЖ) , а в атака искал да види младия норвежец Ерлинг Холанд (Борусия Дортмунд) и стария си приятел от националния отбор Серхио Агуеро (Манчестър Сити).

Припомняме, че в Барса вече работят по всички искания на Меси, с изключение на две - Де Лихт и Верати, които биха ударили сериозно бюджета и засега се смятат за невъзможни.

Алаба и Агуеро биха могли да пристигнат като свободни агенти, а покупката на Холанд да се финансира от продажба на поне 6-7 ненужни играчи.