ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Шампионът Манчестър Сити се издъни у дома и завърши 1:1 с Евертън в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. Ерлинг Холанд (24) откри резултата с 21-ия си гол от началото на сезона за първенство, а Демарай Грей (64) изравни с красиво попадение и донесе точката на "карамелите". Малко след почивката пък играта бе прекъсната за около шест минути след комичен момент с един от асистентите на главния съдия заради проблем със системата за комуникация.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Краля на футбола Пеле, който почина в четвъртък на 82-годишна възраст.

След само няколко секунди игра Ерлинг Холанд се свлече на тревата и се наложи лекарите да му оказвват медицинска помощ, след като бе настъпен от Годфри, който му събу бутонката. Феновете на домакините изтръпнаха, но се оказа, че няма нищо сериозно.

В 11-ата минута Де Бройне разсече защитата на "карамелите" и изведе Холанд сам срещу вратаря. Норвежецът финтира Джордан Пикфорд, но избяга встрани от вратата и не успя да вкара топката в мрежата. Това обаче се случи в 24-ата минута, когато продължителна атака на домакините завърши с подаване по земя към Холанд, който без забавяне вкара за 1:0.

Минута преди почивката гредата спаси гостите от второ попадение. Центриране на Де Бройне от фал бе засечено с глава от Джон Стоунс, но топката срещна лявата греда.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В началото на второто полувреме играта бе прекъсна за близо 6 минути, след като бе установена повреда със системата за комуникация на един от асистен-съдиите, което изнерви изнерви някои от играчите и предизвика смях на трибуните. Всичко бе прието с усмивка от мениджъра на гостите Франк Лампард и неговия щаб. 

След принудителната пауза "карамелите" стигнаха до изравняване в 64-ата минута с първия си точен удар в мача. Грешка на Родри в центъра на терена позволи на гостите да организират бърза атака, която бе завършена по брилянтен начин от Демарай Грей, който леко се подхлъзна, но вкара красив гол в горния ляв ъгъл на Едерсон - 1:1. 

В 80-ата минута гостите поискаха картон за Холанд, който удари с ръка Тарковски, но реферите прецениха, че няма умисъл и не последва санкция. Две минути след това след поредица от карамболи и рикошети в наказателното поле гостите оцеляха след страхотно спасяване на Пикфорд. Три минути преди края на редовното време Гуардиола предприе три смени накуп  - на терена се появиха Илкай Гюндоган, Фил Фодън и Хулиан Алварес, но и те не успяха да донесат трите точки, въпреки че бе дадено 11 минути добавено време. Само Фодън затрудни на няколко пъти отбраната на съперника. Секунди преди последния съдийски сигнал Родри пропусна да донесе трите точки на Сити след удар с глава от близка дистанция.

След равенството Манчестър Сити завършва годината втори с 36 точки, а лидерът Арсенал е с 4 повече и има гостуване на Брайтън преди настъпването на 2023 година. Евертън е на 16-а позиция с 15 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК