ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Сити се измъчи и трудно победи с 1:0 при визитата си в Лондон на Кристъл Палас от 27-ия кръг на английската Висша лига. "Орлите" играха много силно в защита, но един миг невнимание доведе до 11-метров наказателен удар за гостите и Ерлинг Холанд (78) донесе така важните три точки за "гражданите".

Играчите на Хосеп Гуардиола натиснаха в началото, но за първите 20 минути освен неточни удари на Холанд и Грийлиш нямаше кой знае какви положения пред Висенте Гуита. След половин час игра пред неговата врата се стигна до карамбол, но "орлите" някак се справиха и изчистиха. До края на частта домакините продължиха да се отбраняват добре и да не дават шансове на шампионите. 

След почивката ситуацията картината на терена не се промени кой знае колко. Домакините не позволяваха на Ман Сити да ги притисне, въпреки че тимът на Гуардиола имаше голямо предимство по отношение на владеенето на топката.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

В 57-ата минута “гражданите” получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле, а Фил Фодън шутира във вратарския ъгъл и Гуаита спаси. Три минути след това на терена се появи Хулиан Алварес, който замени Фодън. Аржентинецът можеше да се разпише веднага след подаване на Бернардо Силва, но завършващият удар не бе добър и и топката отиде над вратата.

Двубоят вървеше към равенство, а в 77-ата минута Майкъл Олис извърши нарушение в наказателното поле срещу Илкай Гюндоган и минута по-късно Холанд реализира дузпата. В 83-а минута норвежецът можеше да затвори мача, но пропусна добър шанс с глава. До края на мача нямаше други голови положения.

След минималния си успех Манчестър Сити е втори с 61 точки и 2 по-малко от лидера Арсенал, който утре гостува на Фулъм в лондонски сблъсък. Кристъл Палас е 12-и с 27 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК