Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 от Манчестър Сити у дома в среща от 16-ия кръг на английската Висша лига.

Мачът започна с по-продължително владеене на топката от страна на Сити, като тимът на Хосеп Гуардиола създаде повече положения за гол през първата част на 175-ото дерби между двата тима.

Габриел Жезус и Лерой Сане пропуснаха да вкарат в 17-ата и 42-ата минута, но само една по-късно Давид Силва откри резултата. Испанецът се възползва от зле отбита от Лукаку топка след корнер и от метър-два я вкара в мрежата. Радостта на гостите продължи само 4 минути и в продължението на първата част Маркъс Рашфорд изравни, получавайки топката зад гърба на отбраната на Сити след грешка на Фабиан Делф.

"Гражданите" отново поведоха в 54-ата минута, когато Отаменди се възползва от поредна грешка в отбрана на Ромелу Лукаку, пратил топката в гърба на свой съотборник, и отблизо вкара за 2:1.

Десет минути по-късно резултатът можеше да стане 3:1, когато Силва изведе Сане, но подаването му бе изчистено пред връхлитащ футболист на Сити. Де Бройне също се размина с трети гол във вратата на Юнайтед, но Де Хеа отби удара му в корнер.

Четвърт час по-късно грешникът при първия гол за Юнайтед - Делф отново сбърка, но Рашфорд не успя да се възползва и да изравни, но сложи началото на финален натиск на домакините. Минути по-късно на терена се появи Златан Ибрахимович, а малко след това "червените дяволи" поискаха дузпа за падане на Ерера в наказателното поле.

Върхът на усилията за равенство на Юнайтед за равенство бе в 85-ата минута, когато Лукаку и Мата последователно не успяха да преодолеят вратаря на Сити Едерсон.

"Гражданите" пренесоха играта в половината на съперника в последните минути, а Бернардо Силва на два пъти пропусна да реши всичко.

Двата манчестърски гранда продължават да водят в класирането, но авансът на Сити вече е 11 точки, а "гражданите" нямат загуба от началото на сезона вече 16 мача - 15 победи (14 поредни) и равенство.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА