Новият договор на мениджъра на Лестър Брендън Роджърс го поставя сред най-платените треньори в английската Висша лига, съобщава „Сън“.

Северноирландецът успя да удвои заплатата си за по-малко от година в клуба. Само преди дни той подписа договор с „лисиците“ до 2025 година и така бяха туширани спекулациите за евентуалното му преминаване в Арсенал.

Заплатата на Роджърс е нараснала от 5 на 10 милиона паунда годишно и само Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са пред него. Гуардиола е най-платеният мениджър с удивителните 20 милиона паунда на година в Манчестър Сити или 384 000 паунда на седмица, а Моуриньо и договори заплата от 15 милиона паунда на сезон в Тотнъм.

Зад Брендън Роджърс се нареждат Юрген Клоп и Оле Гунар Солскяер. Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед печелят по 7,5 милиона паунда на година.

В топ 10 на класацията влизат Мануел Пелегрини (Уест Хям/7 млн.), Ралф Хазенхютъл (Саутхемптън/6 млн.), Франк Лампард (Челси/5.5 млн.), Еди Хоу (Борнемут/4 млн.) и Шон Дайш (Бърнли/3.5 млн.), а най-евтиният мениджър към момента е този на Нюкясъл – Стив Брус, който получава по 1 милион паунда на година.