ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лидерът във Висшата лига Арсенал е станал жертва на съдийски грешки във всеки от петте си мача от настоящия сезон в английския шампионат, в който е загубил точки. В събота „артилеристите“ бяха лишени от победата над Брентфорд, след като ВАР не успя да маркира засада при изравнителното попадение на гостите в 74-ата минута, реализирано от Айвън Тони за крайното 1:1.

Звездата на „пчеличките“ Кристиан Ньоргор е зад защитата на лондончани при получаването на топката преди да подаде към Тони. Организацията на професионалните съдии в Английската футболна лига изпрати официално извинение до Арсенал, с което се обяснява, че видео-асистент реферът Лий Мейсън е забравил коректно да провери положение на засада при паса към Ньоргор.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Това не е първият случай на съдийска грешка, която се оказва във вреда на тима на Микел Артета. Ако ги нямаше тези гафове, Арсенал щеше да има поне още седем точки в актива си и недостижим аванс на върха на класирането пред преследвача си Манчестър Сити. В момента разликата е три точки и лондончани са с мач по-малко.

ОСТАНАЛИТЕ СЛУЧАИ, В КОИТО АРСЕНАЛ ЗАГУБИ ТОЧКИ ПРЕЗ СЕЗОНА
ЕВЕРТЪН – АРСЕНАЛ 1:0

„Артилеристите“ претърпяха втората си загуба за сезона на 4 февруари. Минути след единствения гол в мача, реализиран от Джеймс Тарковски в 60-ата минута, лондончани претендираха за дузпа. Габриел Магаляеш падна в наказателното поле след сблъсък с Нийл Мопей, но вместо това съдията Дейвид Куути даде фаул в полза на Евертън. Той остана твърд в решението си, дори и след преглеждане на ситуацията с ВАР. Бившият съдия Питър Уолтън коментира пред „Би Ти Спорт“, че решението на Куути е правилно, тъй като бразилецът сам инициира контакта с Мопей.

АРСЕНАЛ – НЮКАСЪЛ 0:0
Дузпа за нарушение срещу Габриел Магаляеш не беше отсъдена и по време на мача със „свраките“ на 3 януари. Централният защитник беше бутнат от Дан Бърн в наказателното поле и той почуства, че допирът е прекалено силен, за да загуби равновесие. Видео-асистент арбитрите игнорираха претенциите на Арсенал за нарушение и това накара 25-годишния бразилец да публикува видео от ситуацията на профила си „Туитър“. Анализаторите на „Скай Спорт“ бяха категорични, че 11-метров наказателен удар в полза на „артилеристите“ е трябвало да бъде отсъден, а мениджърът на тима Микел Артета определи като скандално решението на съдиите.

 

 

САУТХЕМПТЪН – АРСЕНАЛ 1:1
Лондончани завършиха наравно при гостуването си на „светците“ на 23 октомври, но трябваше да поведат с 2:0, ако беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Габриел Жезус. Бразилецът беше задържан от Дуйе Чалета-Цар и падна в наказателното поле, но съдията Робърт Джоунс прецени, че няма достатъчно силен контакт, за да посочи бялата точка. Същият уикенд Армандо Армандо Броя спечели дузпа за Челси за идентична ситуация на мача с Манчестър Юнайтед (1:1). Бившият съдия от Висшата лига Марк Холси коментира пред „Сън“, че в тази ситуация Арсенал бил „порязан“ от рефера.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – АРСЕНАЛ 3:1
На 4 септември „червените дяволи“ нанесоха първата загуба на „артилеристите“ за сезона, но развоят на мача щеше да бъде друг, ако попадение на Габриел Мартинели за 1:0 не беше отменено. Голът не беше признат, след като повторенията на ВАР показаха нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиан Ериксен при изграждането на атаката на Арсенал. Контактът беше минимален и норвежкият капитан на лондончани беше бесен на съдиите. Впоследствие от Висшата лига признаха, че решението за отмяна на гола е било грешно.
Кийлън ХЮЗ, „Сън“
Превод на БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК