Арсенал спечели с 2:0 гостуването на Астън Вила на „Вила Парк“ в мач от втория кръг на Висшата лига. Точни за "артилеристите" бяха Леандро Тросар в 67-ата минута, а десет по-късно точен беше и Томас Партей.

Припомняме, че на старта на шампионата в Англия тимът на Микел Артета спечели с 2:0 и срещу Уулвърхемптън. Астън Вила пък претърпя първо поражение, след като на 17 август спечели с 2:1 срещу Уест Хям.  

Мачът започна с натиск на гостите от Лондон. В 16-ата минута Букайо Сака се промуши между бранители на Астън Вила, за да засече центриране в наказателното поле, но Емилиано Мартинес спаси. Оми Уоткинс получи топката в наказателното поле на Арсенал в 25-ата минута, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата на Давид Рая.

Второто полувреме започна спокойно, но в 54-ата минута нещата се промениха. Амаду Онана пробва удар, а след рикошет в Габриел топката се насочи към вратата. Давид Рая успя да я докосне и тя се удари в гредата. След това стигна до Уоткинс, който само трябваше да я насочи с глава извън обсега на вратаря. Нападателят не успя да направи това и се получи блестящо спасяване на Рая.

Арсенал поведе в 67-ата минута, когато Букайо Сака успя да стигне до топката преди тя да напусне терена, след която я насочи към точката за изпълнение на дузпа. Там Леандро Тросар засече точно и гостите поведоха с 1:0.

Избраниците на Микел Артета стигнаха до втори гол в 77-ата минута. След прекрасна комбинация топката стигна до Сака в наказателното поле, той продължи към Партей, който я изпрати неспасяемо във вратата на Мартинес - 2:0 за Арсенал.

Резултатите от днес: 

Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

Манчестър Сити - Ипсуич 4:1

Тотнъм - Евертън 4:0

Кристъл Палас - Уест Хям 0:2

Саутхемптън - Нотингам 0:1

Фулъм - Лестър 2:1

Астън Вила - Арсенал 0:2

Утре (неделя): 
16:00 часа Борнемут - Нюкасъл 
16:00 часа Уулвърхемптън - Челси 
18:30 часа Ливърпул - Брентфорд