Манчестър Юнайтед изненадващо загуби у дома от Лестър с 1:2 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. „Лисиците“ направиха Манчестър Сити предсрочно шампион след успеха си на „Олд Трафорд“ и изпревариха Челси на третата позиция.

Люк Томас (10) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Юри Тилеманс, но „червените дяволи“ бързо изравниха с попадение на Мейсън Грийнууд (15) след пас на Амад Диало. Домакините взеха инициативата, но не застрашаваха противниковата врата. В последните секунди на първата част гостите получиха възможност да застрашат Де Хеа от пряк свободен удар, но топката срещна стената.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката турският защитник Чаглар Сьоюнчю (66) даде нов аванс на „лисиците“, възползвайки се от подаване на Марк Олбрайтън. Лестър заигра още по-добре и в 73-ата Юри Тилеманс за малко да забие трети гол в мрежата на Юнайтед. До края на мача домакините така и не успяха да изравнят отново след загубата им шампионската титла отива градския съперник Манчестър Сити.

След успеха Лестър вече е трети с 66 точки и над 4 зад втория Манчестър Юнайтед, който три мача преди края на сезона изостават с 10 пункта от недостижимите на върха "граждани". Титлата е седма в историята за водения от Хосеп Гуардиола тим. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ