Манчестър Сити вече има 17 точки аванс на върха в класирането на Висшатъа лига, след като победи с 2:0 като Лестър в мач от 30-ия кръг на Премиър лийг. Бенжамен Менди откри резултата в 58-ата минута. Габриел Жезус удвои в 74-тата. 

Тимът на Пеп Гуардиола има в актива си вече 74 точки, докато втория Манчестър Юнайтед е с 57, но и два мача по-малки. "Лисиците" са трети с 56 точки от 30 мача.

Още е петата минута Фернандиньо прати топката във вратата на Шмайхел с хубав удар от границата на наказателното поле. Попадението обаче бе отменено заради това, че Серхио Агуеро бе в положение на засада и влияеше на реакцията на стража на домакините, въпреки че не игра с топката. 

В 22-рата минута страхотен изстрел на Де Бройне срещна гредата. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Манчестър Сити продължи да доминира и много рядко "лисиците" се докосваха въобще до топката. Домакините запознаха да опитват контраатаки едва в последните десетина минути на полувремето. Дори в добавеното време Джейми Варди прати топката във вратата на Едерсон, но и това попадение правилно бе отменено заради засада. 

В 59-ата минута лидерът в класирането най-сетне проби отбраната на Лестър. Шмайхел парира удар на Марез, но Родри центрира отново в наказателното поле, търсейки Жезус на далечната греда. Олбрайтън отклони топката на пътя на Менди, който много технично я прати с десния крак в далечния ъгъл.

В 74-ата минута Де Бройне изведе Жезус, който веднага пусна на Стърлинг. Англичанинът се разходи между защитниците на Лестър и пусна на бразилеца, който сам от близка дистанция нямаше как да сбърка - 2:0 за Сити.

Победата можеше да бъде още по-изразителна, но Марез нацели страничната греда. 



РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ГОЛМАЙСТОРИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА