Нюкасъл спечели трудно с 3:2 гостуването си на Нотингам в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Бруно Гимараеш блесна с 2 гола за „сваките“, а един добави Фабиан Шер, докато Антони Еланга и Калъм Хъдсън-Одой се разписаха за Форест.

На „Сити Граунд“ гостите поведоха в резултата в 10-ата минута, когато Кийрън Трипиър направи марково центриране от десния фланг и намери Бруно Гимараеш в наказателното поле, където бразилецът овладя топката и прониза вратата на Нотингам.

Форест обаче изравни 16 минути по-късно. Морган Гибс-Уайт подаде към Антони Еланга при бърза контраатака на Нотигам и вторият с красив изстрел преодоля Мартин Дубравка.

Две минути преди края на редовното време на първата част Свен Ботман стигна до една центрирана от пряк свободен удар топка. Той я отклони към Фабиан Шер, който бе непокрит и вкара втори гол за Нюкасъл.

В 6-ата минута от добавеното време на първото полувреме домакинските фенове отново ликуваха, след като Нотингам Форест за втори път изравни резултата. Николас Домингес комбинира с Калъм Хъдсън-Одой, който с удар от границата на наказателното поле остави безпомощен Дубравка.

Пет минути след началото на второто полувреме хората на Нуно Ешпирито Санто помислиха, че са стигнали до обрат, но гол на Тайво Авоний не бе зачетен заради засада.

Вместо това, в 66-ата минута „свраките“ отново поведоха в резултата. Топката стигна до Бруно Гимараеш и без да се колебае той стреля от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл за 3:2. Този път домакините не успяха да реагират и Нюкасъл се поздрави с победата.

Победата изкачи тимът на Еди Хау до 7-ото място с 36 точки, докато хората на Нуно Ешпирито Санто остават 16-и с 21 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!