ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Нюкасъл сътвори сензацията в мачовете от 1/16-финалите в турнира за Купата на Лига, след като отстрани Манчестър Сити с победа с 1:0 на „Сейнт Джеймсис Парк“. Единственото попадение в срещата падна в 53-ата минута, когато Александър Исак порази вратата на „гражданите“, които няма да вдигнат и този сезон трофея, който единствен не спечелиха през миналия.

Загубата е първа за играчите на Хосеп Гуардиола след 8 поредни победи. Последното поражение за тях е от Арсенал в битката за Камюнити Шийлд след дузпи преди началото на сезона.

В 18-та минута "гражданите" стигнаха до най-доброто положение от началото на мача. Рико Люис с дрибъл превзе доста терен и пусна пас към Алварес. Аржентинецът стреля моментално, но вратарят Ник Поуп спаси с крак.

След половин час игра Серхио Гомес центрира от корнер и Йошко Гвардиол отправи удар с глава встрани от вратата.

Пет минути преди края на първото полувреме и Нюкасъл получи възможност да открие резултата. След бърза контраатака Исак изведе Мърфи на стрелкова позиция, но Ортега успя да отрази шута.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Веднага след началото на второто полувреме комбинация между Исак, Мърфи и Ливраменто завърши с удар на последния, но бранител на гостите блокира. В 53-ата минута Ласелс изнесе топката към Мърфи, който намери Жоелинтон на метри пред наказателното поле. Бразилецът с мощен пробив стигна близо до аутлинията и даде успореден пас, а Александър Исак се разписа на празна врата.

Гуардиола вкара в игра Жереми Доку и Фил Фоудън в опит да стигне до изравнителен гол. Домакините обаче продължиха търпеливо да се защитават и да опитват да пренасят играта далеч от собствената врата.

В 85-та минута Доку премина с дрибъл през Ливраменто и стреля, но топката прелетя в страни от вратата. Минута преди изтичането на редовното време Доку подаде на Люис, който от границата на наказателното поле шутира и топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Следващата среща на Нюкасъл е във Висшата Лига срещу Бърнли, а Манчестър Сити гостува на Уулвърхемптън.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТРЕТИЯ КРЪГ НА КУПАТА НА ЛИГАТА:

Вторник, 26 септемри
Ипсуич - Уулвърхемптън 3:2
Екзитър - Лутън 1:0
Порт Вейл - Сътън Юнайтед 2:1
Брадфорд - Мидълзбро 0:2
Салфорд Сити - Бърнли 0:4
Мансфийлд - Питърбро 3:1 след дузпи, 2:2 в редовното време

Сряда, 27 септември, от 21:45 часа
Астън Вила - Евертън 1:2
Борнемут - Сток Сити 2:0
Линкълн Сити - Уест Хям 0:1
Брентфорд - Арсенал 0:1
Челси - Брайтън 1:0
Фулъм - Норич 2:1
Блекбърн - Кардиф 5:2
Ливърпул - Лестър 3:1
Нюкасъл - Манчестър Сити 1:0

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!