Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп удължи договора си до лятото на 2026 година, съобщиха официално от клуба.

Предишният контракт на 54-годишния специалист изтичаше през 2024 година, но германецът сложи подписа си под нов четиригодишен договор, удължавайки престоя си в клуба с поне още две години.

Клоп е най-дълго задържалият се мениджър във Висшата лига, като неговото управление на "Анфийлд" започна от октомври 2015 година. Ако изпълни договора си, то той ще има цяла ера от над 10 години. Самият Юрген Клоп няколко пъти беше казал, че ще изкара договора си до 2024 година, ако не го уволнят по-рано, след което ще си вземе почивка от футбола. Но успехите в последните години явно са го накарали да приеме новото предложение за още два пълни сезона.

Мърсисайдци все още са в битката за безпрецедентен сезон с четири трофея, след като вече триумфираха с Купата на Лигата. Ливърпул е 2-и в таблицата във Висшата лига, само на една точка зад лидера Манчестър Сити и ще се изправи срещу Челси във финала на ФА Къп следващия месец.

Снощи пък "червените" направиха важна крачка към участие и на финала в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 испанския Виляреал в първия мач. Клоп вече класира по време на работата си Ливърпул на два финала в Шампионската лига. През 2018 година те паднаха от Реал (Мадрид), но година по-късно успяха да победят Тотнъм.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)