Челси сензационно загуби у дома от последния Саутхемптън с 0:1 в мач от 24-ия кръг на английската Висшата лига.

Единственото попадение в срещата бе дело на Джеймс Уорд-Праус (45+1) от пряк свободен удар в края на първото полувреме.

След почивката "сините" бяха по-активни и в 68-ата минута Рахийм Стърлинг шутира от близко разстояние в наказателното поле на „светците“, а топката бе изчистена от голлинията от бранител. Три минути по-късно отново Стърлинг стреля, но този път с глава от близко разстояние и отново защитник на „светците“ отрази.

В края на срещата капитанът на домакините Сесар Аспиликуета получи много тежка контузия, която наложи той да бъде изнесен от терена с кислородна маска.

Така проблемите на „сините“ се задълбочават и те заемат десета позиция с 31 точки, а на този етап достигането до зоната, даваща право на участие в евротурнирите, остава мираж. Въпреки успеха Саутхемптън остава на последната позиция с 18 точки.

В друг двубой, който се изигра по същото време, Евертън се наложи над Лийдс Юнайтед с 1:0, а Шеймъс Колмън (64) вкара великолепен гол. След този успех „карамелите“, водени от Шон Дайш, излязоха от зоната на изпадащите и вече е на 16-о място с 21 пункта, докато Лийдс е на 19-а позиция с 19 пункта.

Брентфорд и Кристъл Палас завършиха 1:1, Брайтън загуби у дома от Фулъм с 0:1, а Борнемут спечели с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!