Манчестър Юнайтед стигна до зрелищно реми 2:2 при визитата си на Борнемут от 33-ия кръг на английската Висша лига и остана извън топ 6 на временното класиране. Доминик Соланке и Джъстин Клуйверт даваха аванс за тима на Андони Ираола, но с две попадения на Бруно Фернандеш възпитаниците на Ерик Тен Хаг стигнаха до равенството.

„Черешките“ първи нанесоха съкрушителен удар в 16-ата минута, когато Маркос Сенеси намери Доминик Соланке. Той проби към наказателното поле, а младият защитник Уили Камбуала допусна грешка, като позволи нападателят да го финтира и да прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Андре Онана.

Точно след изтичането на половин час игра Алехандро Гарначо подаде към Бруно Фернандеш. Шутът на португалецът бе блокиран, но топката се върна при осмицата и той от воле този път не сгреши и прати топката в мрежата.

В 36-ата минута Борнемут отново поведе в резултата. Сенеси намери Джъстин Клуйверт на лявото крило, той нахлу в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл остави Онана безпомощен.

След почивката в 64-ата минута, когато Адам Смит игра с ръка в наказателното поле и съдията Тони Харингтън посочи бялата точка. Зад топката застана Бруно Фернандеш и преодоля Нето за 2:2.

Драмата стана пълна в 5-ата минута на добавеното време, когато Камбуала фаулира Раян Кристи и съдията отсъди дузпа за Борнемут, но след намесата на ВАР промени решението си, защото нарушението не бе в наказателното поле и така бе отсъден само фал, след който не се стигна до нещо по-сериозно пред вратата на "червените дяволи". Така срещата завърши без победител - 2:2.

След равенството Борнемут събра 42 точки на 12-ото място, докато Манчестър Юнайтед е седми с 50 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!