Евертън размаза гостуващия Уест Хям с 4:0 в мача им от междинния 14-и кръг в английската Висша лига. Уейн Рууни (18, 28, 66) вкара хеттрик и вгорчи завръщането на Дейвид Мойс на „Гудисън Парк”, но начело на „чуковете”, след като в продължение на 11 години води „карамелите”. Четвъртият гол бе дело на Ашли Уилямс (78).

Временният наставник Дейвид Ънсуърт изведе домакините за последен път, след като стана ясно, че Сам Алърдайс ще поеме тима на мястото на уволнения холандец Роналд Куман.

Натискът на домакините даде резултат в 17-ата минута, когато те получиха дузпа за нарушение на вратаря Джо Харт срещу Калвърт-Люин. Харт спаси удара от бялата точка на Рууни, който обаче бе точен при добавката за 1:0. В 28-ата минута бившият нападател на Манчестър Юнайтед вкара втория си гол в мача, след като преди това Джонджо Кени не бе нанесъл добър удар.

В 59-ата минута "чуковете" получиха дузпа след нарушение на Диафра Сако в наказателното поле, но Пикфорд спаси изпълнението на аржентинеца Мануел Лансини. Това като че ли прекърши амбициите на Уест Хям и до края домакините стигнаха до изразителната победа. 

В 66-ата минута Рууни оформи хеттрика си с феноменален прехвърлящ удар от собствената половина зад центъра. В 78-ата минута Ашли Уилямс се разписа с глава и сложи окончателно точка на спора.

С този успех Евертън събра 15 точки и излезе на 13-а позиция. Уест Хям е 18-и с 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА