Кристъл Палас спечели сензационно с 2:0 при визитата си на шампиона Манчестър Сити в мач от десетия кръг и сътвори една от най-големите изненади от началото на сезона в английската Висша лига. "Гражданите" играха цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Аймерик Лапорт получи червен картон в добавеното време на първата част за нарушение срещу Заха.

„Орлите“ от Лондон стартираха ударно и след бърза контраатака Уилфред Заха (6) получи пас от Конър Галахър и прати топката в мрежата на „гражданите“. Играчите на Хосеп Гуардиола се ядосаха и се втурнаха в атаки към вратата на Висенте Гуайта, който в 19-ата минута отрази удар на Родри с глава след центриране от корнер на Габриел Жезус.

Домакините правеха опити да пробият отбраната на лондончани, но не намираха верни решения за създаването на голови положения. В добавеното време на първата част ситуацията за тях стана още по-сложна. Заха получи топката и успя да се обърне покрай Лапорт, който го повали. Испанският национал бе последен в защитата и след разглеждане на ситуацията с ВАР получи червен картон, а Сити остана в намален състав. Това изнерви „гражданите“ и се стигна до разправии и побутвания.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

С човек по-малко Манчестър Сити доминираше след почивката и натискаха, но в 59-ата минута Заха бе изведен сам срещу Едерсон и прати топката в мрежата на домакините. Голът обаче не бе признат заради засада. Секунди по-късно Габриел Жезус се възползва от центриране на Фодън и се разписа, но гол отново нямаше след намесата на ВАР за засада на подаващия.

Лека полека силите Сити сякаш започнаха да се изчерпват, а гостите на няколко пъти успяха да организират опасни атаки. Две минути преди края Заха бе изведен отлично и се озова с топката в наказателното поле, след което подаде към Конър Галахър (88), който оформи крайния резултат.

След загубата си Манчестър Сити е трети в класирането, но вече изостава на пет точки от лидера Челси. Кристъл Палас записа първа победа в последните си шест мача и се изкачи до 13-о място с 12 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА