Шампионът Манчестър Сити спечели убедително с 3:1 при визитата си на Уотфорд в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига и излезе на върха във временното класиране пред Челси, който по-рано през деня загуби с 2:3 от Уест Хям в лондонско дерби.

Още в 3-ата минута Аймерик Лапорт от гостите стреля с глава, но защитник на Уотфорд успя да блокира в последния момент удара му. Секунди по-късно Рахийм Стърлинг (4) с глава прати топката във вратата на Даниел Бахман. Джак Грийлиш имаше шанс да удвои аванса на "гражданите", но ударът му в 11-ата минута бе спасен от Бахман.

Малко след половин час игра Илкай Гюндоган отправи опасен удар, но Бахман отрази, а топката попадна в Бернардо Силва, който вкара втори гол за гостите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да доминират и Бернардо Силва (63) направи преднината им класическа, възползвайки се от асистенция на Кайл Уокър. Четири минути след това след удар на Джак Грийлиш топката срещна напречната греда.

Даниел Бахман се намеси впечатляващо в 70-ата минута при удар на Аймерик Лапорт, скоро след това Уотфорд намали своя пасив. Кучо (74) стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Едерсон. След това топката се върна в него и той не пропусна да вкара. "Стършелите" можеха да реализират втори гол в 78-ата минута, но завършващият удар на Джошуа Кинг не намери целта.

След успеха си Манчестър Сити е новият лидер в класирането с 35 точки, Ливърпул е втори с 34, а Челси отстъпи от първата на трета позиция с 33 точки. Уотфорд е 17-и с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА