Шампионът Манчестър Сити спечели трудно с 1:0 при визитата си на Тотнъм в последния мач от десетия кръг на английската Висша лига и е върна на върха във временното класиране. Рияд Марез (6) вкара още в началото победния гол за „гражданите“ на „Уембли.

Преди първия съдийски сигнал имаше минута мълчание в памет на починалия собственик на Лестър, който загина в катастрофа с хеликоптер край стадиона на „лисиците“.

Двата тима играха на лош терен и с все още незаличени очертания от провелия се ден по-рано двубой по американски футбол от NFL.

Гостите поведоха още в 6-ата минута, когато Трипиър изгуби топката, Стърлинг напредна с нея в наказателното поле и я върна към Марез, а бившият халф на Лестър се разписа от близка дистанция. След гола „шпорите“ натиснаха, но пропуски направиха Алдервейрелд, Ламела и голмайсторът им Хари Кейн, който не успя отблизо да преодолее бразилския страж Едерсон.

„Гражданите“ атакуваха по-рядко, но имаха шанс да удвоят аванса си в 29-ата минута, но тогава след удар на Марез топката срещна гредата.

До края на първата част и след почивката домакините направиха всичко възможно да стигнат до изравнителен гол, но нямаха късмет при завършващия удар пред вратата на Едерсон. Гостите действаха предпазливо и умело в защита, дебнейки удобни моменти за контраатаки, а в 65-ата минута Агуеро пропиля страхотна възможност, пращайки топката в ръцете на вратаря Лорис.

В 80-ата минута Тотнъм имаше златен шанс за изравнителен гол, след като Деле Али изведе страхотно непокрития Ерик Ламела, който обаче шутира над вратата.

След осмата си победа за сезона Манчестър Сити събра 26 точки и заради по-добрата си голова разлика отново е пред Ливърпул, а с две точки по-малко от тях е Челси. Тотнъм остава пети с 21 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА