Манчестър Юнайтед победи с 2:0 при визитата си на Евертън и е последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Лигата след Брентфорд, Манчестър Сити и Тотнъм. Единсон Кавани (88) и влезлият като резерва Антони Марсиал (90+6) вкараха головете на „Гудисън Парк“, пращайки „червените дяволи“ в следващата фаза на надпреварата.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер започнаха срещата на много високи обороти и през първия половин час пропуснаха доста положения чрез Дони ван де Беек, Бруно Фернандеш и Единсон Кавани. В 25-ата минута Мейсън Грийнууд нацели страничната греда на вратата, пазена от Робин Олсен. Постепенно домакините поизравниха играта и на свой ред пропиляха добри шансове за гол, като най-близо до него бе Сигурдсон, чийто удар бе спасен от Хенндерсон. В крайна сметка първата част приключи без попадения, въпреки че темпото бе доста високо.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката пък играта загрубя и възможностите за гол намаляха. Двубоят отиваше към изпълнения на дузпи, но в 88-ата минута Единсон Кавани получи пас на границата на наказателното поле и с невероятен шут вкара красив гол. Дълбоко в добавеното време се разписа и резервата Антони Марсиал, който оформи крайния резултат.