Манчестър Юнайтед се издъни на „Олд Трафорд“ и загуби от Кристъл Палас с 0:1 в мач от седмия кръг на английската Висша лига.

Само преди няколко дни „червените дяволи“ бяха елиминирали този съперник след 3:0 на същия стадион в 1/16-финал за Купата на Лигата, но днес допуснаха поражение. Датският защитник Йоаким Андерсен (25) вкара единствени победен гол за „орлите“ от Лондон, които изместиха „червените дяволи“ от деветата позиция. Юнайтед не успя до края да стигне дори до равенство и отстъпи на десета позиция с 9 точки.

Арсенал пък размаза Борнемут с 4:0 като гост и се доближи само на точка от шампиона и лидер Манчестър Сити, който загуби с 1:2 при визитата си на Уулвърхемптън и допусна първо поражение във Висшата лига от началото на сезона след шест поредни победи преди това. Букайо Сака (17), Мартин Йодегор (44-дузпа), Кай Хавертц (53-дузпа) и Бен Уайт (90+3) след пас на Йодегор вкараха головете във вратата на „черешките“, които са в опасната зона, заемайки 18-а позиция с 3 точки.

Нюкасъл срази гостуващия Бърнли с 2:0 и се изкачи на осмата позиция с 12 точки. Мигел Алмирон (14) и Александър Исак (76-дузпа) бяха точки за „свраките“, а гостите не успяха да отвърнат на удара и заемат предпоследното 19-о място само с една точка.

Евертън изненадващо загуби у дома от новака Лутън с 1:2. Томас Локиер (24) и Карлтън Морис (31) дадоха сериозен аванс на „шапкарите“, а Доминик Калвърт-Люин (41) само намали за „карамелите“, които са 16-и с 4 точки. Лутън е точно зад тях със същия актив.

Уест Хям надви опашкаря Шефилд Юнайтед с 2:0 в Лондон и заема седмо място с 13 точки. Джаред Боуен (24) и Томас Соучек (37) вкараха за „чуковете“, а „остриетата“ не успяха да се разпишат и остават последни с едва една точка.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!