ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Емоциите от завършилото безкрайно вълнуващо световно първенство в Катар се пренесоха в Англия, където Манчестър Сити победи с 3:2 Ливърпул на "Етихад Стейдиъм" в голямото дерби от 1/8-финалите на "Карабао Къп" (Купата на Лигата). Така "мърсисайдци", които спечелиха трофея миналия сезон, бяха детронирани от тима на Хосеп Гуардиола. 

Ерлинг Холанд откри резултата за Сити в десетата минута, а десет по-късно Фабио Карвальо изравни. Рияд Марез изведе отново "гражданите" напред в 47-ата минута. Мохамед Салах обаче изравни 47 секунди след това. 

Нейтън Аке направи 3:2 за Манчестър Сити в 58-ата минута, което се оказа победен гол за шампионите, които в миналия кръг елиминираха Челси, докато Ливърпул имаше нужда от дузпи, за да се справи с Дарби Каунти. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Гражданите" имаха възможност за откриване на резултата още в началните секунди. Гюндоган изведе Холанд зад гърба на отбраната на Ливърпул, мощният норвежец опита да прехвърли излезлия напред Келехър, но неточно в аут. Веднага след това и Дарвин Нунес проби на скорост отляво и влезе в наказателното поле, но Лапорт съумя да блокира удара му.

Малко по-късно Холанд пусна отличен пас към Палмър, но талантът стреля встрани от вратата на Ливърпул. В 10-ата минута норвежката звезда даде преднина на Сити. Холанд изпревари Джо Гомес и засече отлично центриране на Де Бройне отдясно - 1:0. 

В 15-ата минута футболистите на Юрген Клоп организираха добра атака, която завърши с удар в гредата на Нунес. Флагът за засада обаче бе вдигнат и ако имаше попадение, то нямаше да бъде зачетено.

В 20-ата "мърсисайдци" изравниха. Жоел Матип напредна отдясно и подаде на Джеймс Милнър в наказателното поле, а той продължи към Фабио Карвальо, който се разписа в далечния ъгъл за 1:1.

В 36-ата минута Келехър се намеси отлично, спасявайки удар на Гюндоган. Веднага след това стражът на гостите отново се намеси на висота, избивайки изстрел на Аке. Клоп трябваше да направи принудителна смята, тъй като Милнър получи контузия, а на мястото му влезе Нат Филипс.

В добавеното време Нунес направи голям пропуск, след като бе оставен непокрит на далечната греда при центриране, но не успя да се разпише. 

В началот на втората част домакините стигнаха до преднина, след като Рияд Марез вкара за 2:1. Тиаго подари топката на Гюндоган, който продължи към Родри. След това испанецът подаде на Марез, който отбеляза в далечния ъгъл.

Само 47 секунди след това Ливърпул отново изравни. Окслейд-Чембърлейн изведе Нунес, който напредна с изключителна скорост, след което пусна топката към Салах и той с левия крак изпрати топката в опразнената врата на Ортега - 2:2.

В 58-ата минута Сити отново дръпна в резултата. Де Бройне изпълни късо корнер към Палмът, който му върна топката, след което белгиецът центрира към далечната греда, където Нейтън Аке засече точно с глава за 3:2.

В 69-ата минута гостите поискаха дузпа след единоборство между Аке и Окслейд-Чембърлейн в наказателното поле на Сити. Дейвид Куут обаче не сметна, че има нещо нередно в действията на бранителя. ВАР в мачовете от Купата на Лигата няма, така че решението му беше окончателно.

До края Дарвин Нунес направи още един сериозен пропуск, след като остана сам срещу Ортега, но не успя да го преодолее и Сити ликува, класирайки се на 1/4-финалите.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИВЪРПУЛ 3:2
1:0 Ерлинг Холанд (10), 1:1 Фабио Карвальо (20), 2:1 Рияд Марез (47), 2:2 Мохамед Салах (48), 3:2 Нейтън Аке (58)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК