Манчестър Сити спечели с класическото 3:0 гостуването си на Хъл Сити от празничната програма на "Боксинг дей" във Висшата лига. За "гражданите" това е трети пореден успех в шампионата. Тимът на Хосеп Гуардиола събра 39 точки и се изкачи на второто място във временното класиране, пращайки след себе си Ливърпул и Арсенал. Хъл Сити пък остава на дъното, заемайки 20-ото място с едва 12 точки.

Точни за "гражданите" днес бяха Яя Туре от дузпа в 72-ата минута, Ихиеначо в 78-ата, а в добавеното време Къртис Дейвис си отбеляза автогол.

За гостуването на "вълците" Гуардиола отново направи промени в състава си. Те бяха четири в сравнение с двубоя срещу Арсенал преди седмица. Стоунс, Саня, Фернандиньо и Нолито замениха Сабалета, Коларов, Фернандо и Сане.

Сити доминираше през по-голямата част от двубоя. Преди почивката обаче "гражданите" не можаха да създадат реално голово положение, а много редките контраатаки на домакините криеха опасности. Още в началото на двубоя Джон Стоунс трябваше да напусне терена поради контузия и бе заменен от Коларов.

"Вълците" измъчиха опонента си, но в 72-ата минута най-после се пропукаха. Яя Туре откри от дузпа. Наказателният удар беше изработен от Рахим Стърлинг, който навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от Робъртсън. Малко по-късно отлична комбинация завърши с второ попадение във вратата на Маршал. Де Бройне пусна пас на Давид Силва, а той продължи към Ихиеначо, за когото не бе проблем да прати топката в мрежата в 78-ата минута - 0:2.

В третата минута на добавеното време Яя Туре изведе Стърлинг отляво, той навлезе в наказателното поле на Хъл Сити и опита да центриране по земя, топката бе отклонена от Дейвис и отново се озова в мрежата на домакините - 0:3.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА