Корупционният скандал, който доведе до уволнението на Сам Алърдайс като селекционер на Англия, се разраства. "Дейли Телеграф" твърди, че поне още осем души са замесени в подобни схеми. Всичките те са мениджъри в момента на клубове от Висшата лига. Именно репортери под прикритие на "Дейли Телеграф" направиха разкритията срещу Алърдайс.

61-годишният специалист си тръгва само 67 дни след назначението си за мениджър на английския национален отбор.

Цялата история придоби публичност вчера, след като "Дейли Телеграф" публикува видеоматериал със свое дискредитиращо разследване. Журналисти от вестника, представили се за азиатски бизнесмени, провели преговори с треньора. Алърдайс се съгласил да използва своите връзки, за да помогне на "бизнесмените" и те да получават процент от трансферни сделки на английските клубове. За услугите си Алърдайс поискал сумата от 400 000 паунда. Специалистът също разкрил вратички, с които да се заобиколят правилата, според които трети страни нямат право да държат трансферни права на футболисти.

Проблемите на Алърдайс съвсем скоро ще се стоварят на главите и на още негови колеги, и то още мениджъри на клубове от Висшата лига. Според снощните публикации на "Дейли Телеграф", те са приели пари, за да "помогнат" по специфичен начин на осъществяването на трансфери. Един от замесените мениджъри вече е завел иск в съда, чрез който се надява на вестника да му бъде забранено да публикува името му в броя си от сряда сутринта. В онлайн версията на изданието все още не се съобщават конкретни имена.

"Дейли Телеграф" цитира италиански футболен импресарио, който е изтърпял 5-годишна забрана да се занимава с футбол заради участие в уредени мачове, според когото мениджърите били щастливи да участват в подобни сделки и да получават "дребни пари за кафе", както самите те се изразявали.