Манчестър Юнайтед, който стартира впечатляващо в новото първенство (4:0 над Челси), се изложи сериозно днес. В мач от третия кръг на Висшата лига избраниците на Оле Гунар Солскяер допуснаха загуба с 1:2 от Кристъл Палас на собствен терен. Тимът от Лондон не беше побеждавал Юнайтед в мачовете за първенство на "Олд Трафорд" от цели 30 години. 

Възпитаниците на мениджъра Рой Ходжсън поведоха в резултата чрез Джордан Аю в 32-ата минута, а в 70-ата Маркъс Рашфорд пропусна дузпа. 

"Червените дяволи" все пак изравниха в 89-ата, когато се разписа Даниел Джеймс и за момент феновете на Юнайтед отново се замечтаха за постигане на обрат чрез така популярния "Фърги тайм". В третата минута на добавеното време обаче Патрик Ван Анхолт прониза Давид де Хеа и шокира домакините, донасяйки историческата победа на Кристъл Палас.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Червените дяволи" пък във втори пореден мач пропускат дузпа. В понеделник Пол Погба не успя да вкара от бялата точка при равенството с Уулвърхемптън от втория кръг (1:1), а днес същото стори и Маркъс Рашфорд.

Победата е първа за Кристъл Палас в новото първенство. "Орлите" започнаха с равенство 0:0 срещу Евертън, след което последва загубата с 0:1 от Шефилд Юнайтед.

Юнайтед ще гостува на Саутхемтън в четвъртия кръг (на 31 август), когато Палас ще домакинства на Астън Вила.