Мениджърът на английския елитен Уотфорд Найджъл Пиърсън изрази притеснение, че може да се стигне до смъртен случай във Висшата лига заради коронавируса. 56-годишният специалист призова за предпазливост, преди да бъде взето окончателно решение за подновяване на сезона.

Клубовете биха могли да подновят тренировки под някаква форма следващата седмица след среща на Висшата лига в понеделник. Тогава ще бъдат обсъдени медицинските протоколи и ще бъде гласувано дали сезонът да рестартира в средата на юни.

„Господ да ни пази от фатален случай. Хората си затварят очите за опасността. Да, бихме искали сезонът да бъде подновен, но това трябва да се случи при безопасни условия. Трябва да сме внимателни. Да пренебрегнем най-лошите сценарии е глупаво. Става въпрос за здравето на хората“, коментира Пиърсън страховете си пред The TImes.

„Неоснователно е да се предполага, че футболистите и персоналът са задължени да накарат нацията да се чувства по-добре. Ако мисля цинично, се притеснявам относно нашият потенциален рестарт да съвпадне с отхлабването на ограничителните мерки. Трябва да вярваме на правителството и това, че сме достигнали пика, но все още огромен брой хора загубват живота си всекидневно заради това. Смъртността във Великобритания е между 33 000 и 38 000 души. Това е капацитетът на стадиона ни плюс половината от него. Това е отрезвяваща мисъл“, добави мениджърът на „стършелите“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!