ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

11-годишният престой на Саутхемптън във Висшата лига завърши, след като "светците" загубиха у дома от Фулъм с 0:2 в мач от 36-ия кръг и изпадането им в Чемпиъншип окончателно стана факт. Карлос Винисиус (48) и Александър Митрович (72), който се завърна след наказание от осем мача за блъскане на рефера Крис Кавана, подпечатаха съдбата на тима, който е собственост на сръбския милиардер Драган Шолак, водил неуспешни преговори и за акциите на Левски чрез компанията United Group.

Домакините показаха разочароващо представяне, въпреки че знаеха, че трябва да спечелят, за да имат някакъв шанс да изпълнят невероятна мисия за оцеляване. Те дори стигнаха до гол чрез Карлос Алкарас, който беше отменен заради незначителна засада точно преди Карлос Винисиус да даде аванс на лондончани в 48-ата минута. След това в 72-ата минута  Митрович реализира 12-ия си гол за сезона след центриране на Хари Уилсън.

Саутхемптън, летаргичен през цялото време, нямаше отговор, след като изоставаше и ще играе футбол в Чемпиъншип през следващия сезон за първи път от 2012 година.

Така 2 кръга преди края а сезона "светците" останаха на дъното, на недостижимите 8 точки от спасението. Това е общо третото тяхно изпадане от елита на Англия след сезон 1973/1974 и 2004/2005 г. Този път обаче те завършват кампанията с поне 24 загуби, а до този момент в своята история във Висшата лига, нито веднъж не са губили толкова много от срещите си.

В последните си два мача от елита Саутхемптън ще се изправи срещу Брайтън и Ливърпул.

САУТХЕМПТЪН - ФУЛЪМ 0:2
0:1 Карлос Винисиус (48), 0:2 Александър Митрович (72)

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В същото време Челси записа втори пореден мач без загуба за първи път от 18 март, завършвайки зрелищно 2:2 у дома срещу Нотингам.

Нотингам излезе напред в резултата в 13-ата минута. Ренан Лоди центрира към Тайво Авони, който надскочи двама защитници и вратаря на Челси, за да изведе отбора си напред в резултата. В 34-ата минута Жоао Феликс засече с глава центриране в наказателното поле, но Кейлор Навас демонстрира невероятен рефлекс и изби.

В 51-ата минута Трево Чалоба намери Рахийм Стърлинг, който стреля към вратата на Навас и с помощта на рикошет излъга костариканския вратар за 1:1. Само седем минути след това Стърлинг добави ново попадение и Челси стигна до обрат. Англичанинът получи пас от Рубен Лофтъс-Чийк и с прецизен удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Кейлор Навас.

Радостта на Челси бе кратка и в 62-ата минута се стигна до ново равенство в резултата. Орел Мангала центрира чудесно за Тайво Авони, който за втори път се пребори със защитата на лондончани и прати топката в мрежата на Менди. В 71-ата минута Ренан Лоди стреля от воле от границата на наказателното поле, Менди се хвърли без шанс да стигне до топката, но тя излезе в аут.

След ремито „сините“ от Лондон са 11-и с 43 точки, а Форест е 16-и с 34, само на 3 над опасната зона.

ЧЕЛСИ - НОТИНГАМ 2:2
0:1 Тайво Авони (13), 1:1 Рахийм Стърлинг (51), 2:1 Рахийм Стърлинг (58), 2:2 Тайво Авони (62)

Астън Вила пък надделя с 2:1 над Тотнъм и се върна в битката за местата, даващи право на участие в евротурнирите, като в момента е на седмото място с 57 точки – точно толкова, колкото имат и „шпорите“ на шестата позиция.

Голмайсторите за Вила в двубоя бяха двамата полузащитници Джейкъб Рамзи (8) и Дъглас Луис (72). За Тотнъм попадението отбеляза Хари Кейн (90-дузпа) в края от бялата точка.

В последната секунда на сблъсъка Сон отбеляза, но за пореден път се оказа в положение на засада. Това бе и последното положение в двубоя.

АСТЪН ВИЛА - ТОТНЪМ 2:1
1:0 Джейкъб Рамзи (8), 2:0 Дъглас Луис (72), 2:1 Хари Кейн (90-дузпа)

Кристъл Палас срази Борнемут с 2:0 след попадения на Еберечи Езе (39, 58) и заема 12-а позиция с 43 точки. "Черешките" са 14-и с 39 точки.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - БОРНЕМУТ 2:0
1:0 Еберечи Езе (39), 2:0 Еберечи Езе (58)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!