Тотъм разби у дома Хъл Сити с класическото 3:0 в среща от междинния 16-и кръг в английската Висша лига. Кристиан Ериксен (14, 63) вкара два от головете за „шпорите” след асистенции на Роуз и Уолкър, а Виктор Уанияма (73) оформи крайния резултат. Така Тотнъм събра 30 точки и запази петата си позиция. Хъл Сити е предпоследен с 12 точки и на 3 от спасителната 17-а позиция.

Уест Бромич също записа убедителен домакински успех, след като спечели с 3:1 срещу друг от аутсайдерите Суонзи. Хеттрик за „дроздовете” реализира Саломон Рондон (50, 61, 63) след асистенции на Филипс и Брънт на два пъти. Уейн Раутлидж (78) вкара почетното попадение за „лебедите”. Уест Бромич се изкачи на седмо място с 23 точки, а Суонзи остана в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция с 12 точки.

Сток Сити и Саутхемптън завършиха 0:0. Това бе мач номер 400 за мениджъра на домакините Марк Хюз във Висшата лига .”Грънчароте” играха с човек по-малко от 23-ата минута, когато Марко Арнаутович получи директен червен картон, но „светците” не успяха да се възползват от численото си превъзходство. След равенството Сток Сити е на 12-о място с 20 точки, а Саутхемптън е девети с 21 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА