Тотнъм спечели убедително с класиката 3:0 при визитата си на Бърнли в среща от 19-ия кръг на английската Висша лига и задмина не само него, но и големия си градски съперник Арсенал във временното класиране.

Хари Кейн (7-дузпа, 69, 79) блесна с хеттрик за успеха на „шпорите”, които доминраха през целия мач срещу своите домакини. Футболистите на Бърнли така и не успяха да отвърнат на удара и да вкарат поне едно почетно попадение.

Хеттрикът е седми за Хари Кейн с екипа на лондонския тим и пети само във Висшата лига. Английският национал има още един хеттрик във ФА Къп и един в Шампионската лига. Той е реализирал 46 попадения през календарната 2017 година и само Единсон Кавани и Лионел Меси с по 50 гола са пред него във водещите пет първенства на Стария континент.

След десетата си победа за сезона Тотнъм излезе пети с 34 точки, колкото има и шестият Арсенал, който обаче е с по-лоша голова разлика. Бърнли записа пета загуба от началото на кампанията и се смъкна до седма позиция със своите 32 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА