Един от следващите съперници на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа - Тотнъм победи с 1:0 като гост опашкаря Бърнли в среща от 6-ия кръг на английската Висша лига.

"Шпорите" на Жозе Моуриньо изиграха нетипично слаба първа част, в която не отправиха нито един точен удар, докато гол на съперника им беше отменен заради засада в 21-ата минута, а в 39-ата Ашли Уестууд също пропусна да открие резултата за домакините.

През втората част Тотнъм също не впечатли с особена острота, но стигна до гол. Хьон Мин Сон се разписа с глава отблизо, възползвайки се от това, че Хари Кейн насочи топката добре към вратата след центриране от корнер. Минута по-рано корeецът пропусна още една добра възможност.

До края не последва опасност към двамата вратари и Тотнъм взе три точки, с които стигна до петата позиция в първенството, докато Бърнли е в зоната на изпадащите.

Лудогорец посреща Тотнъм на 5 ноември от 19:55 часа в битка от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа, като този четвъртък ще трябва да гостува на австрийския ЛАСК (19:55 часа).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа