Попълнете търсена ключова дума или фраза

Юрген Клоп се притесни и недоволства

https://blitz.bg/sport/angliya/yurgen-klop-se-pritesni-i-nedovolstva_461821.html Blitz.bg/Sport

Разбирам напълно изискванията на ФА, на УЕФА и ФИФА, сподели германецът

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп изрази притеснение от предстоящите мачове на националните отбори. Германският специалист заяви, че клубът не е получил гаранции за това, че играчите ще се върнат бързо и безопасно. Мърсисайдци се изправят срещу Астън Вила в неделя, а след паузата за националните отбори ще играят дерби срещу Евертън.

“Не искам да звуча така, сякаш не показвам уважение, но не знам какво правят някои страни, а в този период искаш семейството ти да е около теб. Искаш да запазиш играчите си. Не казвам, че това е най-безопасното място на света, но е място, което познаваш. Малко съм притеснен, тъй като е трудно да свържем с всички футболни асоциации по света”, коментира Клоп.

“Разбирам напълно изискванията на ФА, на УЕФА и ФИФА. Знам колко е трудна ситуацията за всички. Изпращаме играчите, а Висшата лига и телевизиите не ги вълнува, че някой може да играе в сряда през нощта в Перу например. Те пак смятат, че е добра идея да насрочат мач рано в събота. Ако използват редовен полет, някои играчи пристигат петък следобед, а им предстои мач от 12 в събота”, допълни германецът, който още не знае дали ще може да разчита на капитана Джордан Хендерсън за двубоя с Астън Вила, въпреки че е близо до възстановяване и получи повиквателна за мачове на националния отбор на Англия.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ

Още по темата

Коментирай

1 Коментар