Поне две впечатляващи постижения се откроиха след страхотния спектакъл между Борнемут и Арсенал от 20-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата на „Виталити Стейдиъм” завърши 3:3, а Арсенал навакса пасив от три гола за първи път в историята на Висшата лига, сочи статистиката на Opta. При това „артилеристите” вкараха с първия си точен удар в очертанията на вратата на домакините. Оливие Жиру асистира за попаденията на Алексис Санчес и Лукас Перес, а след това сам вкара изравнителния гол.

В същото време халфът на „черешките” Дан Гослинг пробяга дистанция от 14 километра в мача, което е най-добро постижение в английския елит този сезон. Борнемут вкара три гола, което е с два повече от всичките реализирани попадения в последните си четири срещи с „топчиите” във всички турнири.

Един от головете на „черешките” бе от дузпа, която е шеста отсъдена в ущърб на „артилеристите” този сезон. Само срещу Хъл Сити (9 дузпи) са били отсъждани повече наказателни удари този сезон.

Чарли Даниелс реализира първия гол за Борнемут и асистира за последния. Така той има вече 8 асистенции, което е повече от всеки друг защитник във Висшата лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА