Георги Чиликов дебютира със загуба начело на Арда в efbet Лига, след като тимът от Кърджали отстъп с 1:2 при визитата си на Ботев (Пловдив). Според него тимът му е успял да притисне опонента, но възможностите му не са стигнали за наваксване на пасива.

„В интерес на истината трудно тръгнахме. Не можахме да се ориентираме по играта им, въпреки че знаехме как ще играят. Нормално допуснахме тези голове. Ботев изигра добър мач, очаквах да ни затруднят. Добре си подаваха топката между линиите, но нашите момчета се постараха след 0:2 да проявят характер. Донякъде притиснахме отбора на Ботев, но не ни стигнаха възможностите. Има работи, които ще си ги кажем и трябва да ги поправим. Малко време сме заедно, за да давам генерални оценки. Поздравявам Ботев за победата“, коментира Чиликов, който замести Димитър Димитров – Херо.

„Като първи мач в А група нормално и аз да имам притеснение. Не толкова за мен лично, а как ще изглежда отбора. Всички футболисти тренират отлично, но трябва да ги опозная и тактически, и като характер. Старши треньор съм от три-четири дена и трябва да се опознаем взаимно. Когато ми хареса отборът, те бяха с 10 човека. Имах съмнения как да излезем, защото Ботев прецизно разиграва топката и трудно може да им се противопостави всеки отбор. Имахме пропуски в защитата. Искам да изгледам мача и по-подробно“.

„Изобщо не искам да говоря за напуснали. Искам да се концентрирам върху това, което имаме. Момчетата показаха, че имат характер. Ако успеем да вземем някой допълнителен играч, е добре дошъл за всички“, завърши наставникът на Арда. 

Efbet Лига - сезон 2021/2022