Старши треньорът на Левски Станислав Генчев коментира словесните "престрелки" между него и наставника на ЦСКА Александър Томаш. Вчера Томаш направи хапливо изказване по адрес на "сините", а малко по-късно Генчев му отговори чрез "Фейсбук". Генчев уточни, че публикациите на въпросната "Фейсбук" страница стават с неговото лично одобрение.

"Първо, темата е приключила за мен, кой каквото е имал да казва, го е казал. Искам играчите да запазят концентрация. Страницата е моя, поддържат ми я, но всичко се публикува с мое одобрение", обясни Генчев на пресконференция преди мача с Арда в София от българското първенство в неделя.

"Няма такъв отбор, който да е започнал с 5 загуби и да е ставал шампион. Не знам защо толкова критично го приеха от ЦСКА. За мен темата е приключена и няма да се изказвам повече по този въпрос", добави Генчев, говорейки за предишно свое интервю, в което не спомена името на "армейците", говорейки за претендентите за титлата.

Генчев отрече мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков да е влизал в съблекалнята и да е правил разбор на играчите. "Сираков не е влизал в съблекалнята, помоли ме да предам на футболистите неговите думи, че поведението им е обидно", каза Генчев.

Що се отнася до самия мач с Арда, Генчев заяви, че само бразилецът Лима е с проблеми преди двубоя. "Митков се завърна в групата, тренира нормално с отбора. Единственият контузен е Лима и пропуска срещата, всички други са в добро състояние и тренират добре, надявам се да покажем истинското си лице и да зарадваме феновете с победа. Охене пропусна цялата минала седмица. През тази той тренира наравно със своите съотборници. Лошото е, че в последните 4 седмици има само четири тренировки. Ще преценим утре дали да започне като титуляр, но при всички положения ще играе", каза наставникът на Левски.

"Арда е отбор, който последните четири мача не познава вкуса на загубата. Не трябва да има подценяване. Сигурен съм, че сме си взели поука от мача със Славия как не трябва да започваме срещата", продължи Генчев и добави: "Целта ни е да сме първи в първенството и да спечелим Купата на България. Най-важни са резултатите, след това резултатите да са постигани с хубава игра".

Специалистът призна също, че клубът търси нов вратар на пазара на свободните агенти. "Търсим вратар. Този човек трябва да е свободен, продължаваме да търсим", заяви Генчев.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт