Треньорът на Арда Николай Киров заяви след победата с 3:0 над Монтана, че за тима му предстои тежък двубой срещу Левски. Срещата от 15-ия кръг на efbet Лига е на 5 декември (събота) от 16:30 часа на "Герена".

След успеха днес Арда скочи на третото място с 24 точки, само с 2 по-малко от лидера Лудогорец. 

"С една идея бяхме по-нервни от очакваното. Мачът се развиваше през цялото време по начина, по който ние искахме. Прибързвахме в последното извеждащо подаване или в последния удар“, коментира Киров.

"След като останахме с човек повече, започнахме трайно да държим топката и да търсим пролуки в тяхната защита. Намерихме ги и заслужено спечелихме", доволен е Белия.

"Всички трябва да продължим напред и да си спомняме с добро за нашия колега", каза Киров по повод смъртта на треньора на Монтана Никола Спасов.

„Шампионатът е доста равностоен и от към точки и от към представяне на отборите. Не могат да се правят никакви изводи. Надявам се това предно класиране да дава по-голямо самочувствие на играчите с играта с топка“, продължи наставникът на Арда.

„От доста време Левски няма официална среща. Хубаво е, че в сряда Левски ще има мач и ще придобием някаква представа за стила на игра при новия треньор. Готвим се за тежък двубой. Най-важното е да се запознаем със слабите страни на съперника. Когато играеш срещу отбор като Левски, не можеш да очакваш нищо друго освен това домакините да бъдат активни и да търсят победата“, каза още Николай Киров.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството