Треньорът на Арда Николай Киров сподели след загубата от ЦСКА с 2:3, че отборът му не е направил добро второ полувреме и това е причината за обрата и поражението на домакините.

"Лошата втора част. Подадохме се на натиска в първите 15-ина минути. Твърде много статични положения пред нашата врата. В този вариант, в който играхме, си личеше, че сме доста ръстово под отбора на ЦСКА. Там допуснахме именно този натиск. Не можахме да излезем дали с дрибъл, дали с точно подаване, да излезем в бърз преходи, каквито правихме през първата част. Оттам стана натискът пред нашата врата", започна Киров след мача.

"Имаше разлика и в динамиките. Това е една от причините. С тази динамика, която беше през първата част, явно не можем да работим през целия двубой, но не можахме да намерим начин да излезем от първичната преса, за да изместим играта 30, 40 метра по-напред, за да го няма този натиск. Важно е, когато се излиза на позиции, да се отбелязват голове, защото променя както резултата, така и самочувствието на един отбор и се вижда отражението от цялата работа на отбора. Мисля, че имахме 6, 7 бързи преходи. Смятам, че беше нормално да отбележим голове. Липсваха през второто полувреме. В края сменихме и схемата на игра. Изоставаме в точките от първите два отбора в тази група. Трябва да направим всичко възможно да наваксаме. Хубавото, е че са директни двубои. В тези директни двубои да се покаже кой е най-готов да се класира за бараж. Сравнение с първите два отбора най-вероятно не, но не само това е решаващо. Решаващи ще бъдат директните сблъсъци и резултатите от тях", добави наставникът на Арда.