Aрда стартира контролите си на лагера в Турция с убедителна победа. Футболистите на Александър Тунчев се наложиха с 4:0 над Аланияспор, който е участник в Суперлигата. Бившият халф на Левски Радослав Цонев игра на висота, вкарвайки два гола и отчитайки се с една асистенция.  

Двубоят започна с две положения за българския тим. В 14-ата минута Иван Коконов отправи опасен удар, който попадна право в ръцете на стража на домакините. Минута по-късно отново Коконов бе близо да открие резултата, но ударът му срещна страничната греда. 

Две минути след това футболист на Аланияспор отправи опасен удар към вратата на Арда, но Анатолий Господинов успя да избие топката. В 43-ата минута Тунгара бе фаулиран на метри от наказателното поле. Зад топката застана Иван Тилев, който прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл и откри резултата.

Втората част започна също на високи обороти. В 61-ата минута Преслав Боруков получи топката в наказателното поле, отправеният удар попадна право в ръцете на вратаря. В 69-ата минута ганаецът на проби в Арда Исак Опoку изкочи зад отбраната и подаде на Радослав Цонев, който на опразнената врата без проблем покачи на 2:0. 

В 74-ата минута Цонев изпълни ъглов удар, а най-съобразителен бе Георги Атанасов, който с глава покачи на 3:0. Новото попълнение на Арда през зимната пауза Радослав Цонев успя да се разпише втори път в 76-ата минута, с което оформи и крайния резултат Арда - Аланияспор 4:0.

Следващата контрола на тима от Кърджали е на 29 януари срещу украинския Зоря Луганск.

Стартовият състав на Арда: 1.Господинов, 2.Али, 4.Стоев, 5. Сако, 8 Желев, 80. Котев, 77. Юруков, 33. Тилев, 17. Коконов, 9. Боруков, 7. Тунгара

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023