ЦСКА гостува на Арда в мач от шестия кръг на Първа лига. Двубоят в Кърджали ще започне в 19:00 часа, а за „армейците“ двубоят е от огромно значение.

Това ще бъде първият стрес тест за „червените“. Още в понеделник БЛИЦ първи съобщи, че изпълнителните директори Филип Филипов и Стоян Орманджиев са дали два мача шанс на себе си и на треньора Томислав Стипич след слабия старт на сезона.

До края на месеца ЦСКА трябва да спечели срещите с Арда и Ботев (Пловдив) или най-малкото да спечели четири точки в тези срещи. В противен случай наставникът ще бъде сменен, а шефовете ще подадат оставки.

Днешният мач в Кърджали е първият от поставения ултиматум. При загуба промените в Борисовата градина ще бъдат неизбежни. Припомняме, че на 21 април „армейците“ спечелиха с 3:2 гостуването си на Арда. Това обаче е последната победа на „червените“ като гост. След това бяха записани четири поредни загуби навън.

От друга страна тимът от „Арда Арена“ след това няма загуба на собствения си стадион – четири победи и едно равенство. Трябва да се отбележи, че Арда до момента няма победа у дома над ЦСКА, Левски или Лудогорец.