Бразилецът Жуниньо е един от футболистите, които си тръгнаха от Арда (Кърджали) след края на есенния дял от първенството. Нападателят разтрогна по взаимно съгласие и се прибра в родината си. Неговото име беше замесено в скандал след думите на вече бившия треньор на тима Славко Матич, който заяви, че Жуниньо и Пламен Крумов са го саботирали и са издавали информация от кухнята на предишния наставник Георги Чиликов. 

“Клубът вече не можеше да ми плаща. Дължат ми една заплата и самолетен билет до Бразилия, но не смятам да си търся парите. Не искам нищо от Арда”, каза пред "Спортал" Жуниньо. 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

“Напуснах най-вече заради спортния директор Ивайло Петков. Той унищожава клуба. Заради него атмосферата в отбора не беше добра. Нито един футболист не го харесва. Петков плащаше на всички играчи освен мен. Не ми даваше и премиите за победа. Надявам се да го уволнят и тогава бих се върнал отново в Арда”, заяви бразилецът, след което направи и други разкрития за престоя си в Кърджали. 

“През миналия сезон получих контузия и доста време се възстановявах. Още не бях готов, когато Петков и тогавашният треньор Николай Киров ме накараха да играя. Трябваше да стегна бедрото си с бандаж, за да мога поне да тичам. Между другото, футболистите купувахме от собствения си джоб бинтове и други подобни материали”, разказа още Жуниньо. 

“Киров е добър човек, но тренировките при него бяха еднообразни. Сръбският треньор (б.р. - Славко Матич) провеждаше по-интересни занимания, но искаше постоянно да контролира футболистите. Тренировките бяха по два часа и половина, а отделно по 1 час гледахме видео. Помня една случка от гостуването на Лудогорец. Пътувахме повече от 6 часа с автобус до Разград и се надявахме да си починем в хотела, но треньорът ни накара да направим обиколка из града”, каза още Жуниньо. 

“Най-добре се чувствах при Чиликов. Никой така и не разбра защо беше уволнен”, добави 22-годишният нападател. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022