Манчестър Юнайтед допусна първа издънка от началото на сезона във Висшата лига, завършвайки 1:1 като гост на Сток Сити в мач от 6-ия кръг. Нани даде преднина на "червените дяволи" в 27-ата минута, а Питър Крауч донесе точката на "грънчарите" с гол в 52-ата.

Димитър Бербатов започна титуляр за Манчестър Юнайтед, което му се случи за първи път от началото на сезона във Висшата лига. Митко остана на терена на "Британия стейдиъм" до 70-ата минута, когато отстъпи мястото си на Дани Уелбек. Бербо започна срещата, партнирайки си с Хавиер Ернандес в атака. Чичарито обаче се контузи още в 3-ата минута и бе заменен принудително от Майкъл Оуен. Ернандес беше изведен в наказателното поле на Сток Сити, но след единоборство с Джонатан Уудгейт и сблъсък от вратаря Асмир Бегович, се строполи на тревата. Сър Алекс и другите от щаба на гостите изразиха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Преди началото на двубоя стана ясно, че Фъргюсън не може да разчита на звездата Уейн Рууни, който страда от разтежение и изобщо не бе включен в групата за двубоя. На загрявката пък Джони Еванс получи травма и на негово място като десен бек започна Антонио Валенсия.

"Грънчарите" демонстрираха сърцата игра и заслужено постигнаха пореден престижен резултат след като по-рано не се дадоха и на Челси (0:0), а и победиха Ливърпул с 1:0.

В 27-ата минута Нани даде преднина на гостите след отличен индивидуален пробив. Португалецът направи двойно подаване с Дарън Флетчър, нахлу в наказателното поле и с левия крак прати топката в мрежата на Бегович - 0:1. Още в ответната атака обаче домакините пропуснаха да изравнят, след като Давид Де Хеа спаси опасен удар на Уилкинсън.

Отново испанският страж се намеси блестящо в 35-ата минута, когато отрази изстрел на Уолтърс.

В 52-ата минута "грънчарите" изравниха. Питър Крауч се разписа с глава, засичайки центриране от корнер на Матю Етерингтън. При ситуацията снажният нападател на домакините надскочи Фил Джоунс, а Де Хеа не действа убедително, тъй като стоеше на голлинията при центрирането, а можеше да скочи и да боксира топката.

Stoke City's Peter Crouch, center, celebrates scoring against Manchester United during their English Premier League soccer match at the Britannia Stadium, Stoke, England, Saturday Sept. 24, 2011.

Малко по-късно Бербо нахлу опасно към вратата на Сток Сити и центрира успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник, който да засече подаването.

До края на мача Крауч бе близо до гол, но Де Хеа този път се отчете с решителна намеса и спаси. В продължението пък ветеранът Райън Гигс изпусна златна възможност да вкара, след като получи топката в наказателното поле на домакините, но не успя да стреля добре и я прати в аут.

След първата си издънка от началото на сезона във Висшата лига Манчестър Юнайтед заедно с градския си съперник Манчестър Сити водят в класирането с по 16 точки. Сток Сити заема 7-ата позиция с 9 точки.

СТОК СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Нани (27), 1:1 Питър Крауч (52)
юнайтед_1.jpg
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Давид Де Хея, Фил Джоунс, Рио Фърдинанд, Антонио Валенсия, Патрис Евра, Андерсон, Дарън Флетчър, Нани, Ашли Йънг (70-Райън Гигс), Димитър Бербатов (70-Дани Уелбек), Хавиер Ернандес (11-Майкъл Оуен)
Резерви: Андерс Линдегаард, Фабио Да Силва, Джи-Сунг Парк, Дани Уелбек, Райън Гигс, Майкъл Оуен, Федерико Македа